Kinoalı Kısır

Yaşam ,     17. 03. 2019
Merhabalar,
Size bugün son zamanların süper gıdası kinoadan bahsedeceğim biraz birde kısır tarifi yazacağım ki mis mis .  Faydaları saymakla bitmeyen kinoanın tarihçesine faydalarına besin değerlerine http://iyigelenyiyecekler.com/kinoa-nedir-ve-faydalari-nelerdir/ sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ben şimdi kinoanın nasıl pişirileceğini anlatacağım. Çok minik taneli olduğu için ince bir eleğe ölçüyle koyacağız ailedeki kişi sayınıza göre karar verebilirsiniz ama şunu unutmayın bir çay bardağından dünya kadar oluyor. Pişince 1 e 3 oranında artıyor. Önce soğuk suyla iyice yıkayıp hafif hafif ovmanız gerekiyor ki dış kabuğunun acılığı atılsın. İyice yıkanmış kinoayı bir tencereye koyup aynı pirinç pilavının ölçüsü gibi bire iki şeklinde yani 1 çay bardağı kinoa için iki çay bardağı su koyup güzelce pişiriyorsunuz. Suyu bitince biraz dinlendiriyoruz. Tadı tıpkı bulgur gibi.



"Ben yemem ya o ne " diyen eşim bile koca tabak kısırı yuttu. Kısırı nasıl seviyorsunuz bilmem ama ben kuru soğanı kavurup salçayı naneyi pulbiberi ekliyorum iyice kavuruyorum. Daha sonra sevdiğim yeşillikleri, domatesi, salatalığı , yeşil soğanı isteğe bağlı koyuyorum. Nar ekşisi ve zeytinyağı ile güzelce sosluyorum sonra da lüpletiyorum. Kısır tarifleri çok farklılık gösterdiği için 2 tane şu 3 tane bu diye yazmadım. Siz nasıl seviyorsanız en güzeli odur. :D


Afiyet olsun :
Sevgiler Duygu'dan...
Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA