Menveo: Menenjit aşısı

Sağlık ,     01. 11. 2017

Merhabalar,

Bayadır Derinden, koşturmadan fırsat bulup yazı yazamamıştım. Malum bebeklerin aşıları önemli menenjit hastalığına karşı doktorumuz bize aşı önerdi. 1 yaşına geldikten sonra bende büyük dertti aşı. Bizim sağlık ocağımız yapmayacağını söyledi. menenjit aşısı isteğe bağlı ve devletin listesinde yok . Ama biliyorsunuz ülkemizde bulunan Suriyelilerden dolayı ki benim değil doktorların söylemesi kökünü kazığıdımız hastalıkların bile tekrar hortlamasıyla ben bu aşıyı yaptırmayı kafaya koydum.Şöyle düşündüm Bir şey olacak olsa bile ben önlemimi almış olayım daha sonra keşke dememek için. 



Bu aşı isteğe bağlı ve fiyatı 180tl o yüzden bütçeyi de düşünmek lazım ama hiçbir şeyde kızımdan önemli değil dedim ki bence madem böyle bir aşı var devletin programında da olmalı. Menenjit beyine hasar veren zihin engelliğine bile yol açan bir hastalık. 


Gel gelelim geçen haftalarda Kayseri'deydim ve kuzenimin eşi doktor olduğundan tanıdık eczaneden aşıyı buldurduk. Aşıya zam geleceği için resmen karaborsa ama neyse bulduk ve doğru hastanenin yolunu tuttuk. 2yaşından küçükler için 2 doz şeklinde yapılıyor ve ilk aşıdan en erken 2 ay sonra yapılıyor. aşıyı kas içine enjekte etmek gerekiyor. Koldan yapıldı Hem Derin hemde kuzenimin oğlu Çınar ki 4 yaşında ikisini de aşılattık ve ikisi hastaneyi ayağa kaldırdı. 


Ben gereken aşıları listede programda olmasa da yaptırıyorum. tabi ki bu tercihler ailenin bileceği iş ama şöyle bir örnek verebilirim. Çınar büyürken kuzenim rota aşısı yaptırmadı ve çınar rota virüsü kaptı 3 gün hastanede yattı çok zor bir dönem geçirdiler. Hala en ufak durumda hasta olur. Şu an kendisi pişman bizi de sıkı sıkı tembihler aman aşıları ihmal etmeyin diye . 

Hepinizi öperiz. 

Sevgiler Duygu'dan...



Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA