Hastane çantamda ne var ?

Sağlık ,     07. 04. 2017
Merhabalar,
Daha önce hastane çantasının içinde neler olması gerektiğini yazmıştım. Malum 7 aylık gebe olduğum için hastane çantamı hazırlayıp bi kenara koyayım dedim . Dünya hali ne olur ne olmaz. 
Yukarıda hazır bulduğum listeyi tabiki benim hala eksiklerim var  ama olanları işaretleyerek çantamı hazırladım. Benim ekstra koyduklarım da var onları da yazacağım.  
Hastanede ki ebemiz çok daha az parça söylemiş olsada ne olur ne olmaz oralarda madur kalmak istemem. 
Benim şu an koyduklarım bunlar tabi kendi kıyafet ve iç çamaşırımı koymadım buraya. 1 takım gecelik , 2 emzirme sütyeni, 1 sabahlık , 3 çorap , 3 iç çamaşırı ve birde elbise gibi olan geceliklerden ki ebemiz onu tavsiye etti kanama kontrollerinde daha kolay olsun diye. 

Öncelikle bebeğimin kıyafetlerini bebek deterjanıyla yıkadım ütüledim ve gördüğünüz gibi o telaşeli anda karışıklık olmasın diye buzdolabı poşetlerine takımlar halinde koydum.


Ben 3 takım hazırladım. Çorabı, eldiveni, zıbını, bluzu , altı, ağız silem beziyle her şeyiyle takımlar. 

  • 1 paket ıslak mendil ve bir rulo havlu koydum bunlar bizim için o an lazım olursa diye. 
  • 1tane Sleepy alt açma örtüsü koydum.
  • 1 adet lansinoh göğüs ucu kremi koydum.
  • 1 takım avent göğüs kalkanı ki inş sütüm gelir de akar tek.
  • 1 kutu lansinoh göğüs pedi koydum aslında ilk zamanlar göğüs kalkanı daha kullanışlı oluyormuş ama yine de aldım.
  • 1 paket bebeğim için su bazlı Sleepy ıslak mendil
  • 1 paket bebek bezi 

Tenalar tamamen pedden oluşan kilot formatında yetişkin bezleri. Ben siteden numune gönderimiyle aldım. Numune formunu doldurunca sizi arayıp ne için istediğinizi soruyorlar. Yine ben ebemizin tavsiyesi üzerine araştırırken görüp numune formu doldurdum ve 2 adet kilot ve bir de mesane pedi yolladılar. 

Depend olan mesane pedi ve normal pedlere göre daha geniş daha büyük yanları bantlı ve kalın ki doğumda ihtiyacımız olan . Migrostan 7.90 tl ye aldım.
Makyaj çantasındaysa kendi kişisel ihtiyacım olabilecek küçük sabun , şampuan , diş macunu, diş fırçası gibi ürünlerim var.
2 tane bebek battaniyesi
Ana kucağı 
Terlik ve taçım 

 Terliklerimi de kendim yaptım. 


Benim bir kaç eksiğim var onları daha tamamlamadım ama genel olarak çantam hazır.  Herkese kolay doğumlar dilerim.

Derken bu yazıya bir edit getirmek istiyorum. Çünkü dünya kadar eşyayı hazırladım ve kullandıklarımsa bir kaç parça sadece. Birde ben bunu uzun araştırmalar sonuçu hazırlamıştım. 
Öncelikle geceliğinizi elbise gibi olan önü kolay açılanlardan tercih edin. Hasta pedi olsun mutlaka ama bu bebek bezi gibi olanlardan Depend çok yardımcı bu konuda. Terlik ve saç tokası bütün kullandığım bu kadardı. Öyle makyajlı süslü lohusalardan olamadım ben. Doğum sancısından saçımı bile annem topladı.
Bebek içinde bebek bezi zıbın ve yeni doğan takımı eldiven ve çorap kullandık. Birde battaniye hepsi bu. Ben doğumdan sonra akşamına taburcu oldum isteğimle o yüzden pek bir şey kullanmadık. Yinede hazırlıklarınız sizin istediğiniz gibi olsun ama bence benim gibi abartmayın . 
Sevgiler Duygu'dan...
Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA