Hamileliğin ilk 3 ayı...

Sağlık ,     07. 04. 2017
Merhabalar,
Şu an hamileliğimin 23. haftasındayım. Sizlerle ilk üç ayımı paylaşmak istedim. Ben hamileliğimi 6. haftada öğrendim. Siz gecikirseniz hemen test yapın ve geç kalmayın. Öğrendiğim zaman bulantılarım henüz başlamamıştı. Haftalar ilerledikçe zorluklar da başladı.
 Bulantı, kusma, uyku hali, dermansızlık, her şeyden tiksinme .... liste o kadar uzun ki. Bir ara neden hamile kaldım ki bile dedim kendime. Sonra saçmalama kız millet bir çocuk için neler çekiyor dedim. Ama ben çok zorlandım. Her yiyecekten tiksindim. Özellikle yumurtadan, biri yumurta dahi dese kusuyordum. İki ay boyunca sadece çorba içtim. Haşlanmış patates ve meyve.

Aldı beni bir panik ben beslenemiyor muyum ? Çocuk yeterince beslenemiyor. Ya büyüyemezse ya yetersiz kalırsa diye. Hemen doktoruma sordum. Beni o kadar rahatlattı ki anlatamam. Bebeğin gerekli olan vitamini , kalsiyumu, minerali benim depolarımdan aldığımı yediğim her şeyin hemen bebeğe gitmediğini sindirmem gerektiğini depoların dolması gerektiğini güzelce anlattı. Panik olma bebek kalsiyuma mı ihtiyaç duydu dişini söker alır dedi. Nası rahatladım anlatamam.

İçim rahattı ama kusmalarım hiç bitmedi , sanki hiç bitmeyecek gibi geldi. Çok ağladığımı biliyorum. Ankarada tek başımayım bi kocam bi ben . E o da çalışıyor. Tüm gün evde kıvrana kıvrana geçiriyordum. Özellikle akşam oldu mu binadakiler yemek yaptı mı o soğan ve sarımsak kokusu beni tuvaletten çıkarmaz ediyordu. Günlerce tuvalette yaşadım. yediğim bişe yok safra kustum. Bir muz yedim on dakika sonra kustum. Su bildiğin su kokusuz tatsız su... Hamilenin bol içmesi gereken su, insan sudan tiksinir mi valla tiksindim.

Şu an yazarken bile o günlerin geçtiğini düşününce çok mutluyum... O zamanlar hep ne yaparsam bulantım geçer diye baktım. Ekmek lokması çubuk kraker yazmışlar ama her hamilelik başka bende işe yaramadı. Hem çubuk krakerden bile tiksindim. Her yazılanı okudum ama beni tatmin etmedi bende kendi hamileliğimi yazmak istedim.

Ama o üç ay yavaş yavaş geçtikçe her şey güzelleşti. Giremediğim mutfağa girer istediğim yemeği yapar oldum. Ha bu arada sakın dert etmeyin yemek yapamadım diye ben üç üç buçuk ay girmedim mutfağa. Eşim yaptı dışardan yedik ama bi şekilde geçti gitti. Sadece salata yemeyin dışardan . Evde de önce sirkeli suya yatırın.

Şu an beş buçuk aylık haileyim ve her şey çok güzel her yemeği yiyebiliyorum. Tiksindiğim yumurtayı yer oldum. Kendinize kurallar koymayın. Tadını çıkarmaya bakın. Dışardan gelen moralinizi bozan seslere kulağınızı tıkayın ..

Keyifli gebelikler...
Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA