Hamileliğimin son 3 ayı

Sağlık ,     07. 04. 2017
Merhabalar ;
Şu an itibariyle 39+4 den sevgilerler. Ay sancım gelse ay suyum gelse artık diye bekleyişlerdeyim .
Bu son 3 aylık dönemde neler yaşadım biraz onlardan bahsetmek istiyorum. Genel itibariyle rahat davrandığım için son aylarımda çok sıkıntı yaşamadım. Her durumu kafama takmadım aman olur deyip geçtim. En çok mide yanmasından çektim ama onun içinde Renie içtim. Genel kanı olarak saçlanıyorsa miden yanar diyorlar ama bunun gerçekliğini doğunca göreceğiz. Mide asidim cayır cayır yakarak ağzıma geliyordu. Her ne kadar hekimim Renieyi istediğin kadar iç bi zararı yok desede sonuçta o da bir ilaç diye yana yana oturdum. Birazda annelik kolay değil katlan hanım dedim kendime.

 Şu son iki haftaya kadar sıcaklardan yer yer şikayet etsemde elim ayağım vede burnum bu kadar şiş değildi. İki haftadır şişiyorum devamlı ama ev serinse sıkıntı yok sıcağa çıkınca davul gibi oluyorum. Hiç öyle 38 giyiyordum 40 numara olmuyor artıklık bi durumum da yok hala 38 giyiyorum spor ayakkabım çok rahat diğer ayakkabılarda oluyor ama yer yer sıkan 38lerimde var malum ayakkabı kalıp meselesi. Ama tabiki şişeceğiz tabi ki ödem tutacağız. En aza indirmek için tuzu kesinlikle azaltmalısınız ben tuzu o kadar azalttım ki anneme normal gelen yemek bana tuzlu gelmeye başladı. Ve bol bol su içmek lazım ki bu da geceleri kabusunuz olacak tuvalet seanslarını artırıyor.

 Aman olsun ne olacak anne olacağız. Uykunuzun en tatlı yerinde sizi sıkıştıran bir mesane , gece boyu kaç kere kalktığınızı bilmediğiniz wc ziyaretleri, su gibi ıslanmış yastıklar , kurumuş ağzınız bunlar hep şimdinin güzellikleri ben gene de zevk alıyorum.

 Son aylarda hızla kilo alan bebeğiniz son hafta kilo alımını yavaşlatacak ve buna üzülmeyin çünkü ben üzüldüm. Ama 2.5 kilonun üstünde olan bebekler sağlıklı ve normal kabul edildiği için her hangi bir durum olmayacağını bildirdi hekimim bana bende onu dinleyip üzülmeyi kestim.
Son haftama 13 kilo ile girdim. Son üç ayda sadece 2 kilo aldım ama aynı zamanda bebeğimde kilo aldı. Bunu da gittiğim diyetisyen eğitiminde aldığım bilgilere borçluyum. Sosyal medyayı iyi takip edin ücretsiz eğitimleri kaçırmayın. Ama eğitimi kimin verdiğine dikkat edin bilgisinin yeterli olup olmadığına önem gösterin.

  • Ödem azaltmak için : tuzu azaltmak 
  • Günde en az 3 lt su içmek 
  • Kiloyu az almak için tek kişilik yemek ve yürüyüş yapmak aktif olmak
  • Bebek gelişimini hızlandırmak için muz tüketmek
  • 37. haftadan sonra hurma tüketmek içindeki aktif maddeler sayesinde doğumu kolaylaştırıyor ve bebek için fayda sağlıyor.
  • Şeker ihtiyacını meyvelerden gidermek. 
  • Omega ilaçlarını gece yatarken içmek
  • Magnezyum ilaçlarını yemeklerden sonra içmek 
  • Günlük probiyotik tüketmek ( Eğer kabızlık sorununuz varsa Nbl probiyotik gold kullanın , kabızlık sorununuz yoksa Nbl probiyotik Optima kullanın. Ama kesinlikle önce hekiminize danışın) 
  • Günde en az 4 porsiyon süt ve süt ürünü tüketmek ki benim gibi sevmiyor ve zorlada olsa yeteri kadar alamıyorsanız Osteocare kullanabilirsiniz ama hekiminize danışınız mutlaka. 
Diyetisyen eğitiminde de hatırladıklarım şimdilik bunlar.

Herkese kolay doğumlar diliyorum.
Sevgiler Duygu'dan...
Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA