Hamileliğimin 2. üç aylık dönemi

Sağlık ,     07. 04. 2017

Merhabalar ,
Baya uzun zamandır bi elim varıp yazamadım. Şu an 32 haftalık gebeyim ve mide yanmasından başka şikayetim yok.

Benim Bulantılarım 4. aya kadar sürdü ama ondan sonrası çok rahattı neden 5. aya balayı ayı dediklerini anladım. Gerçekten çok güzeldi. Ne bulantı ne kusma ne kokulardan rahatsız olma hiçbir şey yaşamadım. Bebeğimi gördükçe artan hareketlerini keşfettikçe mutlu oldum.

Her hamile olan arkadaşıma tavsiye ettiğim gibi çok fazla takmayın kafanıza ve olumsuz her örneği dinlemeyin moralinizi bozmayın. Siz eğer mutsuz ve gergin olursanız kesinlikle bebeğiniz bunu hissediyor. Ben 2 hafta önce teyzemi kaybettim ve yaşadığım üzüntü ağlamalardan bebeğin ne kadar rahatsız olduğunu karnımın taş gibi olmasından , sert tekmelerinden , giren kramplardan anladım. Kendimi tuttum bebeğim için ama elbette çok üzüldüm ve bebeğimi de üzdüm. Şimdiden ondan özür dilerim. Ne olumsuz örnekler verdiler bebek kordona dolanır düşer üzülme diye . Resmen korkuttular ama ben tabi hemen hekimimi aradım. Çünkü farklı şehirlerdeydik ve beni çok rahatlattı gerçekten . Eğer sizinde aklınıza bir şey takılırsa hekiminizden başkasını dinlemeyin derim.

Neyse böyle üzücü olayları kapatalım. Bu üç aylık dönemde bebek çok hızlı büyüyor. Artık boyu kilosu belli olmaya başlıyor. 400 gr , 500 gr derken şu an 1,865 gram kızım var. 42 cm de boyu var fındığımın.  Ben normal haftama göre 1 hafta geriden takip ediyorum ama bunun bir sorun olmadığını bildiğim için çok rahatım. Ama eğer sizin de bebeğiniz geriden geliyorsa bir bebeği en hızlı geliştiren şey muz bol bol muz tüketin ama abartmayın alerji olabilirsiniz.

Genelde bu haftalarda bacaklarda kramp olayları çok oluyormuş. Ben bir kere uykuda yakalandım. Öyle bir bağırmışım ki eşim doğum sancım geldi sanmış uyku sersemi. Ben hekimimin de önerisiyle uzun zamandır magnezyum kullanıyorum. O yüzden sadece 1 kere yaşadım. Ama lütfen ilaçlarını ihtimal etmeyin.
Şimdi 32 deyim ve 2 haftadır deli gibi midem yanıyor. Zaten gastritle ülserim var bunlarında çok etken olduğunu düşünüyorum. Onun dışında bel ağrısı sorunum var ve bulantılarım tekrar başladı hafif hafif kokulardan bulanıyorum ama hiç umrumda değil hepsi hamilelikten ve geçecek o yüzden ben  daha çok hamileliğimden keyif almaya çalışıyorum. Eşimle çıkıp fotoğraf çekiyoruz. Ürünler araştırıyorum. Mutlu olmaya çalışıyorum.

Sevgili canım anne adayları sizde bu zamanları keyifle geçirmeye bakın dert etmeyin kendinize. Ne kadar çok kendinizi dinleyip ay şuram mı ağrıyor buram mı derseniz o kadar çok sıkılırsınız.

Hepimize güzel doğumlar.
Sevgiler Duygu'dan...
Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA