Detox Suyu

Sağlık ,     07. 04. 2017

Kocaman merhaba,
Devamlı evde oluğum için farkında değildim ama baya şişmişim. Bir arkadaşını düğünü için kıyafet denerken hiçbir şeyi yakıştıramayınca farkettim. Hemen mutfağa gittim ve detox suyu hazırlamaya karar verdim. Kullandığım malzemeler öyle ekstrem şeyler değil. Bazen çok kızıyorum sanki söyledikleri şeyler her evde var da biz anormaliz gibi yaklaşıyorlar.
 Ama gerçekten benim malzemeler hem kolay bulunabilir hemde herkesin rahat alabileceği malzemeler.
Salatalık, limon, taze nane , yeşil elma ...

 

 Yeşil elma ;
Çok düşük kalorili olduğu için genelde diyetisyenler tarafından sık sık kullanılmaktadır. elmanın hep cildi güzelleştirdiği bilinir ve söylenir. Ayrıca yüksek lif içerir , mineral açısından yüksektir. içerdiği demir metabolizmayı hızlandırır. Anti-oksidan yönünden de zengindir cağnım elma :D

 Limon :
Mis kokulu cağnım limon. Aslında limonun faydaları hepimizce aşikar ama ben genede değineyim. Bizim detoxsumuzda daha çok idrar söktürücü olarak kullanıyorum ben. Kanı temizler, mikropları öldürür, kan dolaşımını hızlandırır. Tabi her şeyin bir ölçüsü vardır. Azı karar çoğu zarardır limonunda.

 Salatalık:
Zengin lif kaynağıdır. Salatalık suyunun zayıflatıcı özelliği bulunmakta ve doğal anti-aging özelliği vardır. Baş ağrısına iyi geldiğini öğrendiğimde sevinmiştim ben. Kemik sağlığımızı da korur.


 Taze Nane:
Misss kokulu güzel bitki :D
Hazmı kolaylaştırır, idrar ve gaz söktürücüdür ki detoxumuz için önemli unsurlar. Sinirleri güçlendirir, mide ağrılarını keser, ferahlatır. Daha sayamayacağım kadar çok faydası bulunmakta.


Artık bitkilerin faydalarını da saydığıma göre nasıl yaptığımı anlatayım : Önce tüm kullanacağım malzemeyi iyice yıkadım. Temizlik şart. Daha sonra üst fotoğrafta gördüğünüz şişemin içine bir iki dal nane , bir salatalığı kabuğuyla doğradım, daha sonra limon özellikle kabuklu olacaklar ki vitaminler suya geçsin. Son olarak da küçük bir yeşil elmayı doğradım. Akşamdan yapıp ağzını kapattım ve sabaha kadar beklettim. Tüm gün de suyu tüketiyorum. Akşam tekrar yapıyorum. 

Suyu içerken bi yandan da içindekileri de yedim ben. Ama arada üstüne su ilave edip bıraktığımda oluyor. ben günlük tazelenmesi konusunda daha fayda olacağını düşünüyorum. Yapıp içen biri olarak gerçekten bağırsakları çalıştırdığını ve idrar söktürdüğünü söyleyebilirim. Ama uzun süre tüketmemek gerektiğini bazende vücudumuzu dinlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Eğer bir rahatsızlığınız varsa lütfen hekime danışarak yapın kimseye kötü birşeye sebep olmak istemem.

Sevgiyle kalın .
Duygu.
Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA