Detaylı ultrason ve Şeker yüklemesi

Sağlık ,     07. 04. 2017
Merhabalar ,
Bugün size detaylı ultrasonumu ve şeker yüklememi yazmak istedim. Öncelikle detaylı ultrason ...
20-22 haftalar arasında özellikle perinatoloji uzmanının yani riskli gebelikler uzmanının bakması gerek bir ultrason kontroldür. Ben ankarada yaşayan bir Kayseriliyim. Ankara da en iyi uzman Aydan Biri olarak söyleniyor. Diğeri ise Eyüp Ekici. Ben kayserideyken denk geldiği için Mustafa Başbuğa gittim ki Kayserinin en iyisidir. Kime sorsanız onu tavsiye eder. Ben muayenemden çok memnun kaldım hatta kızımın ilk üç boyutlu fotoğrafını da kendisi verdi. Yaklaşık 40-45 dakika farklı ultrason cihazlarıyla muayene etti.

 Detaylı ultrasonun amacı biraz daha bebek de testlerde çıkmayan down sendromu herhangi bir kalp, böbrek yada organında hasar var mı , sorun var mı bunu teşhis etmek. Bir çok kişi ücreti yüksek diye gitmek istemiyor. Benim düşüncem çatlak kremine 200 lira verene kadar 350 tl verip bebeğinizde herhangi bir sorun var mı yok mu bilerek hamileliğinizi rahat geçirmenizden yana. Belki erken tanıyla doğumdan hemen sonra yada anne karnında müdahale edilebilecek bir durum var ve siz sırf parasından dolayı bunları bilmeyeceksiniz. Ben gözümü kırpmadan verdim. Bu yine de sizin insiyatifinizde.

Muayenem oldukça keyifliydi. Çünkü Mustafa bey her şeyi bize de tek tek gösterdi açıkladı elleri ayakları minicik. Anlamadığım yerleri sordum gayet güzel açıkladı. Tek tek parmak boğumlarını bile gösterdi ki down sendromu burdan da anlaşılabiliyor. Bir sürü ultrason görüntüsü verdi . 3 boyutlu fotoğraf vermek için baya uğraştı ve sonunda kızımızla bizi buluşturdu.
Ha birde doktora giderken yanınızda 2li 4lü testlerinizin sonuçlarını da götürmeyi unutmayın. Ben de hiç bir sorun çıkmadı inşallah sizlerde sorunsuzca bebeğinize kavuşabilirsiniz.

Gelelim şaibeli konu şeker yüklemesine :)
Biraz anneye biraz doktora bağlı bir süreç. Ben doktoruma sordum şeker yüklemesi yapacak mıyız diye o naif o mülayim adam bir ses yükseltti ay ben şok :D : "Tabi ki yapacağız. "  Malum Canan Karatay hepimizin kafasını o kadar karıştırdı ki haliyle sormak istedim doktoruma ki ben doktorumda çok memnunum. Hekimim Ankara'da Özel koru hastanesinden Ahmet Özektir. Bana neden gerekli olduğunu anlattı. Eğer gebelik şekerim var ve ben bun bilmeden yediklerime devam edersem ki canım devamlı tatlı istiyor ileride bebeğimde şeker hastalığı olabileceğini anlattı. Şekerim yüksek çıkarsa başka bir şeker yüklemesi daha yapılacağını ve daha sonra başka bölüme yönlendireceğini söyledi ona görede bir diyet programı verilecekti ama çok şükür bir sorun çıkmadı.

Doktora giderken sabah aç karnına aynı oruçlu gibi ne su ne yemek bişe yemeden gittim. Önce bi kaç tüp kan alındı idrar tahlili verdim. Kan alındıktan sonra beş dakika içinde bu elmalı gazoz tadında ki içeceği içtim son yudumundan itibaren bir saat tuttum. Tam bir saat olduğununda tekrar kan verdim. Bu bir saat içinde yine hiç bir şey yemedim içmedim. İçeceksem de en fazla bir bardak su hakkım vardı ama içmedim ben. Aylar sonra ilk defa böyle kana kana asitli gibi bir içeçek içmek aslında hoşuma bile gitti. 
Ve inanın o gün kızım durmadan hareket etti. 50 gr dekstroz bebeğimi çoşturdu. Hareketlerini bu denli hissetmekte hoşuma gitti. 

Ben hem detaylı ultrason hem şeker yüklemesi yaptırdım ve içim rahat. Darısı sizin başınıza umarım çok güzel hamilelik geçirirsiniz.
Sevgiler Duygu'dan...
Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA