AleoVera Saç Bakımı

Güzellik & Kozmetik ,     08. 04. 2017
Merhabalar
Aloe Vera Asphodelaceae familyasından tıbbi amaçlarla kullanılan bir sarısabır türü.  Türkçe adı Tıbbi sarısabır’dır. Aloe vera yaprakların içinde jel bulunmaktadır. Jel kısmında, 18 amino asid, 20 mineral, 12 vitamin bulunmaktadır. İçeriği bu kadar zengin olan bitkiden bir de saç bakımı yapalım dedik. 

Geçen gün anneme Kayseri'den aleo vera getirttim çünkü benim öldürdüğüm bitkileri canlandırmak gibi bir özelliği var. Bir kötü sökmüş getirmiş.


Ben daha öncede aleo verayı farklı amaçlarla kullanıyordum. Mesela eşimin sırtı biraz sivilceli ve eli hiç durmaz yolar yara eder. Onların üstüne sürüp kuruyana kadar beklerdik. GErçekten aleo veranın yaraları geçirmekteki etkisini de gördüm. 
Ama bugün saç bakımını anlatacağım. Yabancı bir ünlüde gördüm. Aloe vera yapraklarını kesip içindeki jelimsi şeffaf yapıyı kaşıkla çıkarıp miksere koydum.

Yapraklarin içi çok kaygan olduğu için biraz uğraştırdı.Tabi jeli çıkarmak için yapraklarında etli olanlarını kullanmalısınız. İnce yapraklar çok fazla jel içeriyor ve çok zor oluyor.

Gördüğünüz gibi kaşık yardımıyla çıkardığım jeli miksere koyup başka hiç bir şey koymadan jeli mikserden geçiriyorsunuz iyice sıvı hale geliyor. 

Bu köpüklü yapı bi süre sonra hafif bulanık bir sıvı haline geliyor daha sonra bir fırça yardımıyla saçlarımıza sürdük annem kardeşim ve ben. İstenirse bir gece saçta kalabiliyor fakat biz bi kaç saat sonra yıkadık. Ve sonuç saçlarımız pamuk gibi oldu yumuşacık ve parlak. Kalan köklü bitkiyi ektim bakalım tutarsa gene yapacağım. Çok hoşuma gitti kokusu da olmadığı için hiç rahatsız da etmedi. 
Yaparsanız beni de haberdar edin .

Sevgiler Duygu'dan....

Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA