Yedigöller , cennetten bir köşe

Gezi ,     07. 04. 2017
Merhabalar,
 Bayadır yazı yazmıyordum oturunca da başına yazayım dedim. Geçen haftalarda bi dizide Yedigölleri gördüm başladım eşime niye biz gitmiyoruz renklerin güzelliğine bak diye. Hadi hafta sonu gidelim dedik ve iki arkadaşımızla gittik. Ankaradan yaklaşık 2-2.5 saat sürüyor. Ben biraz araştırmıştım önce nereye gidilmeli diye. Bana özelikle ilk Yedigöllere gidin denildi çünkü oranın yolları o kadar kıvrım kıvrım ki inanamazsınız hatta yol tutuyorsa ilaç falan alın yanınıza. gercekten de aksam vakti oraya gitmek çok zor olurdu. Ama inanın cennetten bir köşe muhteşem bayıldım. Ben özellikle Yedigölleri çok beğendim. Abant gölü maalesef bende az biraz hayal kırıklığına sebep oldu. Oranında doğasına harikalığına bir şey diyemem ama benim favorim Yedigöller.

Biz özel araçla gittik. Girişte araç cinsine göre ücret alıyorlar. Arabalardan sanırım 20 tl gibi bir ücret alıyorlar. Yaya girişte de kişi başı yanlış olmasın ama 4tl alıyorlar. Malum ülkemizde her yer rant ve vatandaşı olarak senin bir yerleri görmek istemen cebinden çıkacak paraya bakıyor. MAALESEF.
Bizim vaktimiz yetmediği için Gölcük gölüne gidemedik ama hani şu klasik Tarım ve ormancılık bakanlığının konak evi varya hah işte orası Gölcük gölünde ve Yedigöllere daha yakın. Kesinlikle Abanttan önce Gölcük gölüne gidin.

Dönüş yolunda çok acıktık ve yol üstünde Yeşil ev diye bir yere girdik. Yemekleri fena değil ortam değişik güzel. Ama iram konusunda kısıtlı kalmış. Devamlı size bir şeyler satmaya yada bahşiş için kıvranan garsonlar var. Tavırlarını pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim.

E bolu ya kadar gidip Bolçi almadan olmaz . Her yerde var zaten ve maalesef Ankarada aldığımızdan da çok uygundu :)
Çok fazla fotoğraf paylaşmayacağım ama oranın muhteşemliğini anlatmak değil yaşamak lazım. Sizinde yaşamanız temennisiyle.




Sevgiler Duygu'dan...

Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA