Kapadokya nasıl rant haline gelmiş !

Gezi ,     09. 04. 2017

Merhabalar,
 Bu hafta bizim 1. evlilik yıldönümümüzdü dolayısıyla hadi bi gezi yapalım dedik. Çok aşina olduğum Kapadokya'ya gittik. Yıllardır gideriz ama eşimle ilk defa gittim. Bir, iki yılda ne çok şey değişmiş.
Üzülerek belirteceğim öyle iç açıcı şeyler yazmayacağım bu yazımda. Bir daha ki yazıda nerelere gidilir, neler yapılır yazacağım.
Ne yaptınız nasıl yaptınız da bu kadar para hırsı bürüdü sizi.  Nasıl insanları bu kadar yolma odaklı oldunuz gerçekten şaşırıyorum. Adım attığınız yerden para istiyorlar sizden. Hemde öyle saçma yerler ki. Panaroma diyor dönüyorsun tepeye bi kafe yapmışlar yolun üzerine bir kulübe koymuşlar. Sizde bilmiyor sürüyorsunuz arkanızdan feryat ediyor  ' burası paralı ' diye. sizden 6 lira alıp bide bilet vari bir şey veriyor. Peki tepede ne var ne için verdin 'hiç' . Demiyor ki size burası gün batımı için gündüzleri pek bir şey yok peri bacası bile görünmez demiyor. En saçma olansa bildiğin Allahın dağı tepesi nasıl ve ne hakla burayı paralı hale getirirsin . Daha önce değildi ne değişti.

 Kaç bin bilmem yıl önce adamlar oymuş kilise yapmış ' Aynalı kilise' bir gidiyorsun bekçi varimsi bi adam:
-'Kıh kıh burası paralı 5 tl. Burda müze kart, öğretmen kart, öğrenci kart, iş bankası yani paradan başka hiç bir şey geçmez hahahah. bizde para geçerli' diye size salak salak gülüyor.
-Burası Türkiye Cumhuriyetinin değil mi neden müze kart geçmiyor.
-Bura şahsa ait geçmez. Ben aldığım paraya bakarım. Maaşım yatıyor. Sonuçta girmemeniz işime gelir şimdi kim gezdirecek sizi' diye de şak diye suratınıza suratınıza söylüyor.

 Bir kaç ücretsiz otopark var. Geri kalan sizi yolmaya bekliyor. Cennet gibi bir yeri nasıl cehenneme çevirebilirler inanamazsınız.
 Rezalet içinde yollar. turizm sezonu diyorsun okullar açılmasın diye yırtınıyorsun ama Kapadokya da hiç bir yere hareket edemiyorsun. Ne yana dönsen kapalı yol kumun tozun içinde kayboluyorsun. yağdı mı akşam üstü bide yağmur. Çamur denizine döndü mü etraf. Bembeyaz gömleğinize geçen arabalar çamuru savurdu mu ?

Derin kuyu kasabasında bir kilise var ki akıllara ziyan ama hükümet politikası diye geri rumlara teslim edilmiş ve kapalı önünden dahi geçemiyorsun. Sordum Derinkuyu Mağarasında çalışan görevlilere neden bütün bunlar ben nasıl Tc vatandaşı olarak müzelere para ödemek zorundayım bana bunu açıklayın diye. Müze kart alın müze kart papağan gibi hepsine aynı şeyi öğretmişler. Bir görevli dedi ki bu paralar kimin cebine giriyor diye düşünmek lazım. Bugün bir turist kalkıp geldiğinde tüm müzeler için 200-300 lira para ödüyor dedi. Haklı ama ben kendi ülkemin tarihini ve mirasını öğrenemiyorum.  Asgari ücretli bir aileye yaşıyorsun yeter gezmek de neyine diyorlar. Kapadokyada döndüğünüz yer ya sizden para almaya yada bir şeyler satmaya çalışıyor. Oranın düzeni bu olmuş.

Ben yerli turist olarak bu durumdan iğrendim de siz yabancı turiste ne diyebilirsiniz ki.

Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA