Güzel atlar diyarına tepeden baktım. Uçtum.

Gezi ,     10. 03. 2018

Merhabalar,

Geçenlerde Ferdiyle beraber sıcak hava balonuna binmek için Kapadokya'daydık. Malumunuz artık instagram çekilişleri çok popüler. Voyager Balon da yılbaşı çekilişi için baya baya her gün 3 kişiye uçuş hediye etti. E ben zaten daha önce uçmuş biri olarak bu harika deneyimi bir daha ve eşimle yaşamak için çekilişlere bir çok kere katıldım. Ya Voyager balon o kadar cömert ki çekilişte çıkmayanlara canlı yayını izledikleri için bile hediye ettiler. Heh işte bende onlardan biriyim. 

E ben Kayseriliyim Kapadokya bize 40 dakika bir mesafade. Derini anneme bıraktık ve 18 ay sonra ilk defa Ferdiyle yalnız kaldık. Şimdi Kapadokyanın şöyle bir cazibesi var ki 4 ayda Avanosta çalıştım ordan biliyorum. Ordayken bir süre sonra sıkılıyorsunuz ama azıcık uzaklaşınca da çok özlüyorsunuz. Bin kere gördüğüm yerleri bin birinci görüşümde bile çok seviyorum. Sanki ilk defa gelmiş gibi. 

Gelelim balon turuna biz Serap hanımla hafta hafta hava durumunu kontrol ettik. Çünkü hava yağmurluysa rüzgar şiddetliyse maalesef uçuşlar iptal ediliyor. Bu konuda Serap hanım gerçekten çok destek.

En geç saat 6:30 da Voyager balonun Avanos'taki yerinde olmak gerekiyor. Önden mini bir kahvaltı yapılıyor ki uçuş sırasında şeker tansiyon düşmesi gibi durumlar yaşanmasın diye. Daha sonra servis araçları sizi balonların kalkacağı yere götürüyor. Ha bu arada eğer Kapadokyada otelde kalıyorsanız sizi otelden alıyorlar. Biz Kayseri'den gelince malum kendi aracımızla geldik. Siz gittiğinizde balonlar şişiriliyor oluyor. Aslında balonla uçmaktan daha heyecanlı o anlar. Çünkü balon en azından benim sandığım kadar adrenalin dolu değil. Çok sakin çok dingin. 


Bizim pilotumuz Üzeyir beydi. Balon sepetimiz 20 kişilikti ama biz o gün 16 kişiydik. Çoğu da canım çekik gözlülerdi ki onların bu kadar gezmek ve keşfetmek merakına hayranım. Böyle pıt diye daha siz anlamadan bi bakıyorsunuz havadasınız. Yükseliyorsunuz. Her zaman aşağıdan gördüğünüz Kapadokya'yı ayağınıza serilmiş izliyorsunuz. Bu ara da pilotunuz size kaç metre de olduğunuzu nereleri gördüğünüzü hepsini anlatıyor. Genelde ingilizce anlatıyor ama soruyor eğer bilmiyorsanız Türkçede anlatıyor. Sürekli elinde telsiz irtibat halindeler. Ben yükseleceğim yada alçalacağım , rüzgar durumu nedir , diğer balonlarla çarpışmamak için sürekli iletişim mevcut. Yaklaşık 1 saat sürüyor uçuş. E tabi bir de harika bir Erciyes manzarası güneş doğuyor ordan canım Erciyes.


E her şey gibi uçuşta sona eriyor. Balonu direk römorka bindiriyorlar ki bir Ali abi var nasıl araba sürüyor. Birde yenge dedikleri bir kadın vardı Allahım o nasıl tatlılık nasıl şekerlik. Sepet ağır ve kaldırması zor olduğu için römorka bindiriyorlarmış. Uçuşumuz bitti yere indik ve bir gelenek olan şampanya patlatması yapıldı. Alkol almayanları da düşünerek ki çok mantıklı hem alkolsüz hem alkollü şampanya vardı. Bu gelenek de ilk defa uçan sıcak hava balonunun yere sağlam bir şekilde iniş yapılmasından sonra patlatılan şampanyayla başlamış e malum o baya kağıttan balonmuş. 





Şampanyadan sonra birde size uçuşu tamamladığınız için adınıza düzenlenmiş sertifika veriyorlar.


Biz çok güzel bir deneyim yaşadık. Keşke herkes bunu deneyimleyebilse. Bu güzel yeniyıl hediyeleri için Voyager balona birde burdan teşekkür etmek isterim. Şuraya ekstra bir kaç fotoğraf daha bırakıyorum.










Sevgiler Duygu'dan. 


 

Yorum Yazın

Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA