Derin Müzede : Gordion Müzesi

Gezi ,     23. 06. 2017

Merhabalar,

Malumunuz Ankara'da şehre baya uzak oturuyoruz. Bursa'ya giderken bak şurdada Gordion müzesi varmış diyorduk sürekli. Geçen pazar hadi gidelim dedik nasıl olsa yarım saat bize. Bindik arabaya yarım saat sonra ordaydık.Biz Derin'le gezmeyi çok seviyoruz. Sık sık da Derin müzede yazısı gelecektir.

Baya bozkırın ortasında bir tümülüs hemen karşısına da bir müze inşa etmişler tek katlı ufakça. Müze giriş ücreti 5 tl. Valla ben şok. Herhalde en ucuz müze ücreti buraya ait. Yani Türk vatandaşı olarak kendi müzelerimizi paralı gezmemizde bir ayrı sorun bence de neyse oralara girmiyorum çünkü çok sinirleniyorum. 

Neyse gelelim müzeye ufak tertemiz bir müze içersinde karşı tümülüsten çıkarılan eşyalar sergileniyor. 






Ölen insanları eşyalarıyla gömmeleri bana hala tuhaf geliyor ama ne yapacaksın inanış işte. Hemde baya sehpasıyla falan gömmüşler. Müzede birde ölmüş insanları nasıl gömdüklerine dair bir iskelet vardı baya çömleğin içine gömmüşler. Tümülüsde gömülü olan kişi değil bu ama . Tümülüs de Midasın olduğu düşünülmüş ilk ama daha sonra yapılan araştırmalarda Midas değil ama babası olabileceği anlaşılmış.






Müze zaten küçüçük hemen gezdik. Dışardaysa keşfedilen en eski mozaikleri buraya taşımışlar ama çimentonun üstüne koymuşlar ve buda her yerine bulaşmış. Tarifi eser korumada üstümüze yoktur.


Gel gelelim tümülüse ben baya heyecanlandım. Girişi, uzun yolu falan harika ama içerisi tam bir hüsran çünkü kapıyla kapatmışlar ve hiç bir şey göremiyorsun. Tamam korumak istediklerini anlıyorum ama sergileme şekilleri sıfır. Görünmüyor sadece tahtalar ve ortada pencere  kadar. 







Ve sonuç :


Ben yine de her müzenin görülmeye değer olduğunu düşünüyorum. Yolunuz düşerse bir uğrayın bir bakın.

Sevgiler Duygu'dan...

Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA