Kahramaşmaraş Lezzetleri: Adı Meşhur

Etkinlik ,     14. 04. 2017

Merhabalar,

Yazılmayı bekleyen o kadar yazı var ki anlatamam. Siteyi beklediğim için çok yazı birikti ve Ankara anneleriyle beraber katıldığımız tadım yazıma başladım sonunda. 

Adı Meşhur Çukurambar'da Kahramanmaraş lezzetleri yapan sıcak hoş bir yer. İki katlı olan yerin üst katında toplantıları da yapabileceğin iki bölümü bulunuyor. Biz giriş katta aydınlıkta oturduk. Benim için tek eksik bebek bakım odasının olmamasıydı.Malum ne zaman nerde ne yapacakları belli olmuyor bu bebişlerin.


Biz gittiğimizde masamız hazırdı. Salatalar ezmeler hazırdı. 


Benim kızım ek gıdaya yeni geçti ve ben yemez dedim ama beni utandırdı ve Adı Meşhurun Maraş lezzetlerini oda denedi. 



Daha sonra başlangıçlarımız geldi. Burada yediğimiz yemeklerin bir çoğu özellikle Maraştan getirtiliyor. 




Katmer kıtır kıtır ve aşırı lezzetliydi. Baya cips gibiydi. Bir kova olsa hepsini yerdim. İçli köfte de cevizli ve çok lezzetliydi.Ardından tandır geldi ve inanılmaz hafif yumuşacık ağızda dağılıyordu. Derin bile bayıla bayıla yedi. 



Yanında közlenmiş sarımsak soğan ve benim en bayıldığım köz domates vardı. Gerçekten her şey çok lezzetliydi. Kuzu etinden yapılmıştı ama hiç koku yoktu harikaydı.




Çok güzel bir sunumla beraber Bayram tavası geldi. Maraş'ta bayramlarda yapılırmış sadece. Ama kuzu tandırdan sonra bayram tavası birazcık sert ve kokulu geldi yinede et seven insan için asla sorun olmaz. 


Durun daha bitmedi. Birde kapama geldi ki arkasından ef-sa-ne. Ben göçmen geliniyim kapama deyince kayınvalidemin pilavlısından sandım ama alakası bile yoktu. Sunumuyla gözleri şenlendiren bir tava geldi ki masaya harika. 





İçerisinde et, patlıcan, biber, domates.soğan,sarımsak yok yok. Canım hamileler beni affedin lütfen. Üstündeki ekmeği mis gibi sıcak ve bana bana yemelikti. Yemekten sonra yine Maraş'a özel bir tatlı olan pide geldi. Keçi peyniriyle yapılan tatlının hamuru pudra şekeriyle yapılıyor. Fena değildi ama ben peynir yemediğim için bana çok uygun değildi. üzülerek söylüyorum. 


Bu güzel tadım etkinliği için Nizam beye ve Ankara annelerine çok teşekkür ederim. 


Sevgiler Duygu'dan...

Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA