Ebebek Bebekoloji Konferansı Ankara

Etkinlik ,     07. 04. 2017
Merhabalar ,
Malum bebekle uğraşmaktan bir türlü yazmaya fırsatım olmadı. Eylül ayı içersinde Ebebek'in düzenlemiş olduğu Bebekoloji konferansı Ankara Gimat Hilton otelde gerçekleşti. Gerçekten çok verimli çok güzel bir organizasyon oldu.

Program listesi bu şekildeydi.


Oylum Talu'nun güzel sunumuyla başladı program ilk konuşmayı Halil Bey yaptı. Kendisi Ebebek'in kurucularından. Bu kadar mütevazi bir insan olamaz baya bildiğiniz bizimle oturdu. Yanına gelen herkesle samimi şekilde sohbet etti. Baya biz misafirler öğle yemeğinde ne yediysek o da ondan yedi. Gerçekten kendine hayran bırakan bir mütevaziliği vardı. Sonuçta " Ben koca Ebebek'in sahibiyim sizle sandviç mi yeyim " demedi. Kendisini takdir ettik bol bol. 



Ben doğumumu yaptığım için ilk oturumu biraz dinleyip çıktım. Çünkü bizim küçük hanım açıkmıştı ve mızırdanıyordu. Çok güzel bebek bakım odası ve emzirme odası kurmuşlardı.

Emzirme odasının girişinde Lactamil isteyen annelere emzirme önlüğü ve emzirmeyi destekleyici ek gıda takviyesi ikram ediyordu. İçerde de Myceyin emzirme önlükleri ve baby&me'nin ıslak mendilleri , lactamilin yastıkları vardı. Yani her konfor düşünülmüştü. Sadece alt değiştirme odasında tek yatak vardı yetersizdi ve alt açma örtüsü yoktu. O bana biraz eksik geldi.


Daha sonra ara verildi. Bebek ürünleri tanıtım stantları iç taraftaydı ve her stant hem hediyeler verdi hemde çok kıymetli bilgiler. Bebeğin kaç aylık olduğunu , ek gıdaya başlayıp başlamadığını, hamileliğin kaçıncı haftada olduğunu ne kullanılması gerektiğini tek tek anlattılar. Gayet yetkin personeller vardı.

Diyetisyen Elvan Odabaşı da ordaydı. Çok değerli bilgilerinden henüz ek gıdaya geçmediğimiz için faydalanamadım ama güler yüzü hoş sohbeti çok tatlıydı. Kendisi acayip sıcakkanlı bir kadın.

Hele ki Ayça hanım benim sıcakkanlılığına, samimiyetine en bayıldığım diyetisyendir kendisi oda o gün ordaydı.



 En yetkin personel kesinlikle Humanadaydı. Gerekli bilgiye o kadar hakimdiler ki anlatamam. Çok detaylı ve güzel aktardılar bilgileri.


Hilton da gerçekleştirilen bu etkinlikte açık büfe vardı. Çay ,kahve ,içeçek , meyve suları , su sınırsızdı. Kurabiyeler , Kahvaltılık simit, poğaçalar, Öğleden sonra paket olarak hazırlanmış sandviç, muz, meyvesuyu ve kek kutuları vardı. Herkes bol bol yedi doydu.

Aradan sonra şarkıcı Özgünün konuşması vardı. Malumunuz üzere Özgün down sendromlu bir meleğe sahip. Çok güzel  ve duygulu bir sohbetti. Bu hepimize olabilecek bir durum ve onları anlamak çok önemli. Düşünsenize içinde hiç kötülük barındırmayan tek insanlar down sendromlu melekler. Siz onlara bi gülseniz ne kadar mutlu oluyorlar. Orada bizzat yaşadım tebessüm ettim diye hoplaya zıplaya giden oğlan hiç aklımdan çıkmıyorsun. 


Evet gel gelelim en çok srun olan konu bebeklerde uyku bu konuyuda uyku danışmanı Pınar Sibirsky anlattı. Tüm bu konferans facebooktan canlı yayınlanı ve videoları Ebebek sayfasında bulabilirsiniz video olarak varlar. 
Anlatılacak o kadar çok şey var ki hangi birini anlatsam ama bu sayfalara sığmaz. Tüm bu eğitimlere ve daha fazlasına facebook ebebek sayfasından ulaşın derim.

Gel gelelim sponsorların hediyelerine :






Nuk Kutsundan bir adet emzik , göğüs pedi ve çamaşır deterjanı vardı.



 Vitamomsın emziren anne içiecekleri çok hoşuma gitti. Özellikle mangolu olan . Ebebek de de satışı mevcut. 2.5 tl gibi bir fiyatı olması lazım ben gittikçe alıyorum.

 Humana mamaları verdiler. ve dünya tatlısı humana kuzusu.


Bu etkinlikte en yetersiz personel primadaydı. Yaşadığım sıkıntıyı anlatıyorum yüzüme bakıyor. Ama şimdi yok ama şimdi sorunsuz dedi. çok güzel iki kız koymuşlar ve sadece eşantiyon ürün veriyordu. Bu konuda Primayı gerçekten yetersiz buldum.
.

 Benim kızım henüz ek gıda kullanmıyor ama yine de ek gıda verdiler ve ben bunları yiğenime verdim :D Ama şahit olduğum şey eğer bebeğinizin alerjisi varsa bazı gıdalara danışmanlar çok yeterliydi ve gerekli bilgiyi annelere çok güzel aktardılar.



Çikolatasız olmaz. :D

 Gittigidiyor da bizlere indirim çeki verdi. Ve çok güzel bir fotoğraf platformu kurmuşlardı. 




 Pili bitmeyen aileler için Duracell de ordaydı.


 Lansinoh emziren anne konuşmasının sponsoruydu. Süt torbaları ve pedlerle meme ucu kremi numuneleri dağıtıldı.




Evolvianın Bebeğim büyüyor kitapcığı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Koç tarafında hazırlanmış ve gerçekten harika bilgiler var içersinde. Ve en keyif aldığımız sohbetlerden birini de Evolvia danışmanlarıyla yaptık. 

Dediğim gibi daha anlatılacak o kadar çok konu var ki ama bebekle anca bu kadar vakit ayırabiliyorum. Burdan Ebebek ve katılımcı tüm firmalara çok teşekkür ediyorum . Çok keyifli bir etkinlikti. 
Sevgiler Duygu'dan...

Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA