Belçim'in Workshopları: Bi Kağıt Bi Makas -1-

Etkinlik ,     19. 04. 2017

Merhabalar,

Bu pazartesi sendromsuz geçti. İlk kez sevgili Belçim'in workshopuna katıldım. Arkadaşlarımda görmüştüm malum kendin yap projelerine de bayılırım. Bende katılayım dedim. Tek sıkıntı pazartesi olması ve benim Derin'le daha önce hiç otobüse binmemiş olmamdı. Neyseki hemen uyudu ve hiç sorun olmadan gittik. Workshop Federal cafe de yapılıyor. Sıcak samimi bir ortam.


Bol kahkahalar eşliğinde iki proje tamamladık. Birisi çuval yastığa baskı diğeride çerçeveydi. Ben kendimi baya kaptırıp fotoğraf çekmeyi unuttum ama yine de yeterince fotoğraf var.


İlk olarak yastıkla başladık. Çeşitli stenciller vardı. Ben malumunuz Paris'ten sıkıldığım için kahve olanı seçtim. Siyah boyayı kumaş boyası haline getirdik ve başladık işe. Bu arada birbirimizi tanıdık bol sohbet bol kahkahaydı. Bilsem hiç kaçırmazdım workshopları. 






Bol bol boyayla uğraştıktan sonra yastıklarımızı bi kenara koyduk ki kumaş boyayı iyice emsin diye . Daha sonra çerçevelerimize geçtik. Ahşap çerçeveleri beyaz boya ile boyamaya başladık.






Üç kat beyaz boyadan sonra silgili kalemin arasıyla mavi ve gri renklerde puantiye yapmaya başladık ki bence çok şeker oldu. Tabi bu noktaların sıklığı size kalmış. Bazı arkadaşlar süngerler yaptı yada desen çizdi sadece biraz bu size kalmış. Daha sonra yine çuval kumaştan çerçevenin içine taban yapıp deniz kabuklarından dekor yaptık. 


Bir kenarda kuruyan yastıklarımızı dikme vakti gelmişti. Tabi ben o ara daldım ve fotoğraf çekmeyi unuttum. 





Kenarlarını teğel olarak diktiğimiz yastıklarımızı elyafla doldurduk. Aslında açık ucunu silikon tabancasıyla yapıştırıyorduk ama ben daha sağlam olsun diye diktim. Malum sağlamcı bir kişiliğim. Yastıklarımızı da dikmemizle workshopumuz bitti. Bu arada workshop sırasında kahveler katılımcılara %10 indirimli. 




Bu güzel etkinlik için Belçim hanıma çok teşekkür ederim. BAzı fotoğraflar Belçim hanıma aittir onlar içinde teşekkür ederim. 

Sevgiler Duygu'dan...



Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA