Annelerden Annelere İlham Veren Hikayeler

Etkinlik ,     18. 05. 2018

Merhabalar,

Geçenlerde Philips Avent'in Ankara JW Marriot otelde gerçekleştirdiği Annelerden annelere ilham veren hikayeler konulu anneler konuşuyor etkinliğine katıldım. Etkinlik ücretsiz ve herkese açıktı. 

Bu etkinlikte şöyle bir şeyi farkettim ne çok şeyi kendime dert ediyormuşum. İnsanlar neler yaşıyormuş. Bence ki zaten bu etkinliğin amacı da bu yeni bir gözle bakmanızı sağlamak ve aynı durumu yaşayan anneler varsa bakın bizde sizin gibiyiz ve yalnız değilsiniz demek. Farkındalık yaratmak.


Tüm katılımcıların yaşadıkları gerçekten zordu ama beni en çok Merve İpek Öztürk'ün hikayesi etkiledi diyebilirim. Melinaya kavuşma hikayesi ne uzun ne zormuş. O kadar içten anlattı ki sesindeki o titremeden anladığım kadarıyla o anları her anlattığında yaşıyor. Bir evlat sahibi olmak için ne uzun ne acı zamanlar yaşamış aslında ben ne şanslıymışım çünkü ben çocuk sahibi olmak istedim ve ikinci ayda hamileydim. Hiç bir tedavi, süreç yaşamadım. Doğal yolla hamile kaldım.Bu o kadar büyük bir nasıl denir lütufmuş ki hiç farketmemişim. 

Empati kuruyorsunuz ister istemez belki o bende olabilirdim. Prematüre doğum yapan, bebek sahibi olmak için uğraşanları dinleyince. 


Birde Alerjik Anne Özlem hanımı dinleyince aman Derin yemezsen yeme dedim. Daha öncede Özlem hanımın etkinliğine katılmıştım fakat Derin küçüktü ve henüz alerjileri baş göstermemişti. Özlem hanımın oğlu Efe'nin hikayesini dinleyip sadece 3 gıda tüketebildiğini duyunca şok oldum. Kabak , muz ve yanlış hatırlamıyorsam yulaf sadece bu üçüyle geçen bir ömür düşünün bir de kokusunun çok kötü olduğunu söylediği mama tarzı bir içeçek. Ben gerçekten Derin çok yönlü beslenmiyor diye kendimi kahrediyordum. Artık umursamıyorum. Birde Derin'in alerjisi genelde döküntü şeklinde oluyor, kaşınıyor diye çok aşırı ciddiye almazken alerjinin ne kadar ağır durumlara soktuğunu,  Özlem hanımın yaşadığı olayları dinleyince artık alerjiyi daha ciddiye almam gerektiğini farkettim.

 

Gerçekten güzel bir etkinlikti. Gelecek çocuklar düşünülüp balon , palyaço gibi şeylerde düşünülmüştü. Etkinlik çalışanları çok samimi , sıcak kanlıydı. Jw Marriot da otel olarak bizi çok güzel ağırladı. 


Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Sevgiler Duygu'dan. 

Yorum Yazın

Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA