Sütümü Arttıran Gıdalar

Bebek ,     08. 04. 2017
Merhabalar,
Doğum yapmış annelerin genel derdi sütüm gelecek mi ? yetecek mi ? ya kesilirse ? nasıl arttırırım ?
Nacizane ben kendi denediğim ve sütüme fayda ettiğini düşündüğüm şeyleri yazacağım size. Dengeli beslenmek tabi ki önemli ama bazı besinler var ki gerçekten sütü arttırıyor.

Bulgur : Ben genelde eşiminde şeker hastası olmasından dolayı bulgur pilavı yapıyorum.

Yeşil mercimek : Yeşil mercimek de gerçekten zaten bakliyat olarak çok faydalı birde süte de faydası çok. Ben genelde ya çorba gibi yapıp tüketiyorum yada yeşil mercimekli bulgur pilavı yapıyorum. hem doyurucu hem sağlıklı hem süt arttırıcı.

Dut kurusu  ve kuru üzüm: Dut kurusunu da kuru üzümle beraber şeker koymadan hoşaf yapıyorum. Nerdeyse her gün içiyorum .




Dere otu : Genel kanı dere otunun sütü arttırdığı ama ben farkı anlayamadım. Zaten dereotunu çok sevdiğim için sık sık yerim. 

Boza: Gerçekten ama gerçekten sütünüzü arttırdığını farkedeceksiniz her gece yatmadan bir bardak bozaya bol tarçın atıp kaşıklıyorum. Üstüne de varsa hoşaf yoksa da gece çayı içiyorum ve gece uykuyla beraber sütler mis gibi doluyor memelere.



Hipp Emziren anne çayı : gün içersinde iki bardak yapıp içiyorum. Ama her zaman çok da düzenli içmiyorum. Şekerli tadı var ekstra şeker koymuyorum. Zaten şeker sandığımız gibi de süt yapmıyor.



Milupa gece çayı : Gerçekten iki haftadır kullanıyorum. Gece yatmadan içiyorum. Buram buram rezene koksada artık alıştım. İlk içtiğimde çok zorlanmıştım. En iyi sütü tabiki ve tabiki uyku arttırıyor bunlarda destekçileri. :D 


Vita mom's : Bu sütü arttırmaktan çok annenin kaybettiği magnezyum ve kalsiyum desteği sağlıyor. Şu an ebebekte 2 tanesi 2.5 tl. ben stok yaptım. 


Kuru İncir : Ben kuru inciri direk o şekilde yiyemiyorum. O yüzden incir uyutması olarak yapıyorum. Hem çok hafif bir tatlı hemde çok güzel süt arttırıcı. 


Hurma : anlatmaya gerek yok sanırım hurmanın faydalarını. 
Evet genel olarak ben bunları tüketiyorum. Geceleri boza gece çayı yada incir uyutması gece çayı yada hoşaf boza artık ne varsa mutlaka tüketip yatıyorum .Nerdeyse günlük yarım avokado yiyorum. bebekler için beyin gelişimde bir numara ama daha biz ek gıdaya geçmediğimiz için benden ona yolluyorum. Bol su en az 3 litre ama 3 litre su içmek ilk zamanlar çok zor oluyor. Siz yinede içebildiğiniz kadar su için. Ve bebeğiniz uyuyorken her fırsatta uzanın uyuyun. Ayakta çok durmayın. 

Hepinizi öperim . 
Sevgiler Duygu'dan...
Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA