Derin'i memeden kestim.

Bebek ,     16. 11. 2018

Merhabalar,

Malum Derin artık 2 yaşını doldurdu. Ben 2 yaşına kadar emzireceğim dedim ve söylenen her şeye kulağımı tıkadım 2yaş 2 ay emzirdim. 11 ekim itibariyle de Derin'i memeden kestim. Çok korktuğum bir süreçti. Çünkü Derin bariz memekolikti artık doymaktan çok keyfi takılıyordu. Her yerde her koşulda 'emecem' diyordu. 2 yaştan sonraki iki ayda sırf korktuğumdan bıraktıramadım. Nasıl uyutacağım ben ne yapacağım emmezse diye. Çünkü uyurkende sadece emerek uyuyordu. yemek yeme derseniz sıfırdı.

Bir akşam arkadaşım Ebru'yla sabır taşı sürdük göğüslerime. Önce birine sürdüm Derin bak yara oldu dedim bi şok ifadeyle baktı. Diğerine bakacağım dedi. Hemen gidip ona da sürdüm. İs gibi kötü kokulu bir taş göğüslerim çamur gibi bir renk aldı. Bak yara dedik ve ığğ ben istemiyorum. 'Emmeyecem' hayır dedi ve ben şok bu kadar mıydı yani ? Israr ettim yok, yaklaştırdım yok, ört anne istemiyorum dedi.  Gerçekten Derin'in emmeye olan düşkünlüğünü bilenler inanamadı. 


Sabır taşı bu. Aktarlarda satılıyor. Çok ufak bir parçası bile yeter. Suyla ıslatınca hemen yapışkan çamur gibi bir şey oluyor onu da sürüyorsunuz. Tabi ben ortamı hazırlamıştım öyle bu kadar çok emerken cart diye sürüp kesmedim. Önce gündüz emmelerini azalttım. Her meme dediğinde unutturacak bir şey buldum. Sonra gündüz emmelerini tamamen bitirdim. Geceleri de sadece 1 kere kalkıyordu. Artık meme yok annem sen büyüdün o da yara oldu uyanma tamam mı dedim ve artık gece uyanmaları da azaldı. Uyansa bile emzirmedim. Ben nerdeyse beş gün kadar sürdüm bunu taşı daha sonrada göğüsün areolasını( koyu kısımlı alan ) yara sanmaya devam ediyor. 


Ara ara atakları oluyor tabi anne bakacam deyip ama ben emmek istiyorum diye krizler çıkıyor ama bir şekilde engelliyorum. Bir aydan fazla süredir emmiyor ve uyurkende beşiğinde sallıyorum uyuyor. 

Velhasıl bebek tarafından böyle ya bir de anne tarafı var ben artık sıkıldım çok bunaltıyor beni diyordum ama bıraktığı ilk gece nerdeyse utanmasam hüngür hüngür ağlayacaktım. Kimisi bana anlatınca tuhaf tuhaf baksa da sonuçta bu bitişik ilişkiyi tek taraflı bitirmiyorsun ki karşılıklı. 2 yıldır bir fiil emzirmişsin ve o ne kadar sana bağlıysa sende o kadar ona bağlanmışsın. .Bir gecede tamam hadi bitti diyorsun. Kendimi kopmuş gibi hissettim ama bunun olması gerekiyordu. İlk bir haftada 4. gün göğüslerim çok ağrıdı ve doldu bende hafif hafif elimle sağdım az miktarda olsa boşalttım göğsümü çünkü mastit yaşamış biri olarak çok korktum yine olur diye. Zaten emmediği için beyne giden bir sinyal yok ama yinede süt üretimi bir günde kesilmiyor. Şu an Derin'de bende rahatız. Ama alıştıra alıştıra ve acele etmeden bırakmak en iyisi. 

Sağdan soldan gelen sözlere göre değil de kendinizi hazır hissettiğinizde bırakmanız en doğrusu. 

Bu süreçte kolay gelsin size .

Sevgiler Duygu'dan. 

Ben Kimim
Duygu

Merhaba Ben Duygu. Şu aralar minik tıkırtısını büyüten bir Fransızca öğretmeniyim. 

SOSYAL MEDYA